Zo, eindelijk weer een recept! Wat voelt het fijn om weer even achter mijn laptop te zitten en met mijn blog bezig te zijn. Met een kind op mijn borst weliswaar, maar die ligt lekker te tukken.
In deze kraamtijd had ik behoefte aan wat afwisseling van mijn favoriete ontbijt en zo ontstond er een nieuwe… De cacao bleef, want ja, chocola in de ochtend, maar banaan werd ingewisseld voor mango en kokos en walnoten werden toegevoegd. Ok dikke spoiler, want veel spannender dan dat wordt het niet.
Wat heb ik nodig?
- 40 gram havermout
- 250ml (ongezoete) amandelmelk
- Scheut agavesiroop
- 1 el cacao
- 20 gram gehakte walnoten
- Handje kokossnippers
- 1 el lijnzaad
- Halve mango
Optioneel: lepel notenpasta. Dan wordt het wel een caloriebommetje, maar wel lekker :).
Hoe maak ik het?
- Voeg de amandelmelk en havermout samen in een pannetje en zet op het vuur.
- Zet zodra de melk begint te pruttelen het vuur laag en roer door de havermout om te voorkomen dat het aanbakt.
- Laat nog een paar minuten staan en draai het vuur uit op het moment dat de havermout voor jou de juiste substantie heeft.
- Voeg een scheut agavesiroop toe en een lepel cacao en roer door.
- Schep de havermout in een kom.
- Snijd de mango in plakjes en voeg toe aan de kom.
- Voeg ook de kokossnippers, lijnzaad en eventueel de notenpasta toe. En voilà, een heerlijk en voedzaam ontbijt!