Worteltaart als ontbijt? Kan gewoon! Maar dan wel een gezonde variant. Ik vond het zo lekker dat ik het nu twee dagen achter elkaar heb gemaakt. Smaakt naar worteltaart, maar eigenlijk eet je gewoon een gezond ontbijt met nog groente erin ook.
Benieuwd naar meer manieren om de dag te starten met groenten. Probeer deze courgette havermout eens!
Wat heb je nodig?
1 persoon:
- 100 gram geraspte wortel
- 40 gram havermout
- 250 ml amandelmelk
- 1 el agave siroop
- 1 el koekkruiden
- Druppel vanille extract
- 2 el (plantaardige) yoghurt
- 1 handje rozijnen
- 20 gram gehakte walnoten
- Snufje kaneel
- Optioneel: rasp van een sinaasappel ter garnering (voor als je in een fancy bui bent)
Hoe maak je het?
- Doe alle ingrediënten behalve de walnoten, yoghurt en sinaasappelschil in een pannentje. Zet op middelmatig vuur en roer regelmatig door totdat de havermout zacht is en het meeste van de amandelmelk is verdampt.
- Schep in een kommetje en garneer met de yoghurt, walnoten en sinaasappelschil. Zo simpel is het!