Heerlijk frisse salade voor met dit warme weer! Het is de klassieke Griekse salade met een twist, namelijk met artisjokken en reuzenbonen. Ik zit de laatste tijd in een artisjokken fase. Zo lekker fris en zuur!
Voor de wat klassiekere variant is deze salade erg lekker met feta. Wel de echte feta natuurlijk! Dus geen witte kaas. Maar wil je liever plantaardig eten, kan je de feta vervangen door een handje geroosterde pijnboompitten.
Wat heb je nodig?
2 personen:
- 250 gram tomaten (zoek een soort dat rijk is in smaak, dus geen vleestomaten o.i.d.)
- Blik artisjokken 390 gram (uitgelekt 240 gram)
- Blik reuzenbonen 255 gram (uitgelekt 225 gram)
- 250 gram olijven (groen of zwart, wat je lekker vindt)
- 1 kleine rode ui
- 1 komkommer
- Hand fijngesneden peterselie
- 150 gram feta / vegan: handje geroosterde pijnboompitten
- Peper en zout
Dressing:
- 4 el olijfolie (liefst goede kwaliteit)
- Scheut witte wijn azijn
Hoe maak je het?
- Snijd de tomaten, komkommer (met schil), rode ui en olijven in blokjes en doe in een kom.
- Spoel de artisjokken en reuzenbonen af. Snijd de artisjokken in vieren en voeg samen met de bonen toe aan de kom.
- Mix de ingrediënten van de dressing samen en giet over de kom.
- Verkruimel de feta over de kom en doe de peterselie erbij. Mix alles door elkaar en maak af met wat peper en zout. Enjoy!