Holy moly dit is lekker! Ik vind het fijn om wat gezonde snacks in huis te hebben, zodat ik niet meteen naar ongezonde dingen grijp rond 4 uur of na het eten. Voor een gezond tussendoortje zal je toch vooral zelf aan de slag moeten, want in de supermarkt is dat soms nog lastig om te vinden. Deze havermoutrepen zijn daar ideaal voor!
Wat heb je nodig?
- 200 gram havermout
- 150 gram dadels
- 30 gram agave siroop
- 100 gram pindakaas
- 20 gram lijnzaad
- 100 gram pure chocola (ten minste 70% cacao)
- Snuf zeezout
- 3 el water
Hoe maak je het?
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten behalve de pure chocola in de blender en blend tot het mengsel aan elkaar begint te plakken.
- Pak een rechthoekig bakblik of browniepan en bedek deze met aluminiumfolie of bakpapier, zodat je het mengsel gemakkelijk uit het blik kunt halen na afloop.
- Verspreid het mengsel gelijkmatig over het bakblik. Druk plat met de achterkant van een lepel.
- Zet in de oven voor 30 min.
- Als de oven klaar is en je het bakblik uit de over hebt gehaald, kun je beginnen met het smelten van de pure chocola, au bain marie (zie hier hoe je dat het beste doet).
- Verdeel de gesmolten chocola over het mengsel in het bakblik. Zet minimaal 20 minuten in de koelkast om de chocola te harden. Hierna is hij klaar om in stukken gesneden te worden! Enjoy!
Hoe snij je de chocolade zo netjes? Bij mij wordt het altijd chaos.
Hi Anna!
Ja is lastig, met beleid en een scherp mes in ieder geval. Het kan ook helpen om hem om te draaien en dus eerst de havermout kant door te snijden en eindigen met de chocola kant. Dat voorkomt de chaos ;).
Succes!