Wow mijn laatste voedingsdagboek is alweer 5 maanden geleden! Iets met een baby enzo. Maar nu ik weer wat meer tijd en energie voor mijzelf heb, vind ik het leuk om weer te delen wat ik allemaal heb gegeten de afgelopen tijd. Niet alles heb ik vastgelegd, een appeltje hier, stukje chocola daar. Maar veel van de maaltijden die ik heb gegeten staan er wel tussen. Wellicht vind je er wat inspiratie tussen :).
Ontbijt
Ontbijt is de afgelopen maanden serieus elke dag hetzelfde geweest. Havermout met mango, kokos en cacao. Echt genieten en hoefde ik geen keus te maken. Recept vind je hieronder!
Alleen toen waren de mango’s op en moest er toch wat anders op tafel komen! Eigenlijk gewoon het vervangen van de mango met banaan. Oh en shotje espresso!
Lunch
Dit was zo genieten! Meteen ook een recept van uitgewerkt om met jullie te delen (zie hieronder).
Ook dit was zo genieten! En zo simpel.. Ben over het algemeen niet zo’n fan van vleesvervangers. De meeste zitten vol gekke bijvoegingen waar ik niet vrolijk van word. Maar ik vind ze vaak wel erg lekker! Zoals de shoarmareepjes van de Appie. Samen met wat roerbakgroente, zwarte bonen en rijst. Met een dressing van tahin, sriracha en chillisaus.
Veel van mijn gerechten zijn glutenvrij (zeker niet alle, zie pizza hier beneden). Als ik pasta eet, eet ik vaak een glutenvrije variant. In dit geval van kikkerertwen! Zo fijn dat er van dit soort opties zijn. Ook omdat je meteen een eiwitrijke maaltijd hebt erdoor. Maar moet er wel bij zeggen, ze smaken niet zo lekker als gewone pasta, maar die bewaren we dan voor een ander moment.
Nomnom! Halloumi is the best! Deze salade lijkt erg op een recept dat ik ooit plaatste (zie hieronder). Maar dan een snelle variant, waarin ik gewoon de halloumi, courgette en paprika in de pan mieter. Met wat linzen, olijven, bieten er doorheen. Scheutje olijfolie en balsamicoazijn, a voilà!
Mexicaanse bowl! Lekker bij elkaar geraapt zooitje. Fijn als het lukt om met dingen uit de voorraad nog een volwaardige maaltijd te maken.
Restje van de noedelsalade die ik de dag ervoor had gemaakt. Dex lustte ook wel een hapje…
Deze salade was echt goed gelukt! Al zeg ik zelf. Met een winterse vibe door de spruiten, pompoen en op smaak gebracht met sinaasappel en kaneel.
Avondeten
Sobanoedelsalade met sojabonen, mais, paprika, rode ui, geraspte wortel en een pindasaus. En natuurlijk: tofu! Tofu is wel echt mijn nieuwe liefde. Zo lekker met wat sojasaus, agavesiroop, sriracha en uien- en knoflookpoeder.
Een soort van sajoer lodeh met tempeh en ei. Een echt indo krijgt hier vast de kriebels van, maar ik maak vaak een snelle variant met kokosmelk, laospoeder, trassi, bouillon en sambal. En dan verschillende groentes daarin gaarkoken. Smullen!
Eind van de week ben ik vaak door mijn gerechten en wordt het kijken wat ik kan maken met de dingen die ik in huis heb. Plus ik had eigenlijk niet echt zin om te koken, maar wilde niet bestellen. Dus besloot mijn eigen snelle comfort food te creëren. Resultaat: linzenpasta met kaassaus (gemaakt met, je raadt het… kaas, ui- en knoflookpoeder, bouillon, maismeel en kokosolie), restjes groenten, olijven en kappertjes.
Niet zelf bereid
Er werd uiteraard ook weer thuisbezorgd! Nog steeds altijd zoekende naar een goede Indonesische tent. Los van Blauw natuurlijk, maar dat is niet echt voor de dagelijks maal. Dit keer bij Djakarta besteld. Voor een rijsttafel voor 2 personen betaal je 45 euro. Nog steeds niet voor elke week, maar wel erg lekker! En het was voldoende om nog een keer van te lunchen, dus eigenlijk 45 euro voor 3 personen.
Oh en we hadden er spekkoek bij besteld uiteraard! Zo jammer dat ik die niet op de foto heb gezet. Normaal krijg je een schappelijk stukje. Nu kregen we echt een blok haha.
Ik ben de afgelopen tijd erg verwend door mijn zus. Op de donderdagen als mijn vriend thuis is met Youne ga ik haar kant op om te werken. Tijdens de lunch maken we er vaak een feestje van. De ene week hadden we een sushi salade en gevulde tofu zakjes.
De week erna was het weer feest! Ditmaal een venkelsalade met sinaasappel. Met daarnaast bieten uit de airfryer (ik ben helemaal fan geworden, maar zo groot voor op je aanrecht..), met feta en vega kipstukken. Deze waren echt suuuuuper lekker. Van de Jumbo (Heüra Chunks Mediterranean).
En de verwennerij gaat verder, want ze kookt zo nu en dan ook eens voor mij en mijn vriend. Dit maal gegrilde aubergine en tofu uit de oven met misopasta en oesterzwammen.
Mijn vriend en ik hadden ons klaargemaakt voor een lekkere chillavond met een goede pizza. Hadden gehoord dat de pizza’s van Pizza Beppe goed te doen waren, echter voldeed hij niet helemaal aan onze verwachtingen. Alsof ze uitgeschoten waren met de olie! Maar los daarvan wel goed van smaak. Zou er denk ik nog wel een keer bestellen.
Op bezoek bij vrienden waar we goed gevoed werden met appeltaart en patat (later kwam daar ook een kaassouffle bij, nom).
Snacks
Zo veel kwark met granola en fruit gegeten. Meestal met een overload aan kaneel er nog over. Eigenlijk vaste prik tegenwoordig als tussendoortje in de middag.
Holy moly. Dit is denk ik echt een van de lekkerste dingen die ik ooit gegeten heb. Mijn zus en haar vriend hadden brownies opgestuurd omdat Youne 5 maanden was geworden (ook de kleine dingen in het leven mogen gevierd worden ;)). Ze komen van www.browniesperpost.nl. Sowieso echt een leuk idee om iemand hier eens mee te verrassen :).
Ze mogen weer.. De paaseitjes! En van Lindt nog wel, echt smullen!
Ook zo veel bananenbrood gemaakt de afgelopen tijd. Verveeld nooit.