Meestal ben ik niet zo van het bakken. Maar ik was jarig en daar hoort zoetigheid bij. Ik wilde graag zo veel mogelijk zelf maken, dus moest ik eraan geloven. Had het mijzelf wel zo makkelijk mogelijk gemaakt door voor een cake te kiezen. En erg geslaagd al zeg ik het zelf! Alhoewel door de amandelmeel de cake niet zo fluffy en droog wordt als je gewone bloem gebruikt, maar dat maakte hem uiteindelijk juist wel lekker vond ik (verwachtingsmanagement).
Dit recept komt van het Instagramaccount Plentysweet200, die ik kreeg aangeraden van mijn zus. Hierop vind je allemaal zoete gerechten met een gezond twist. Ik had een kleine bakvorm gebruikt, maar vond de cake erg dun geworden, dus heb de hoeveelheden wat verhoogt.
Wat heb je nodig?
- 4 eieren (of lijnzaad ei voor vegan variant)
- 240 gram appelmoes
- 80 gram agavesiroop
- Sap van een hele citroen
- Schil van een hele citroen
- 1 tl vanille extract
- 100 gram amandelmeel
- 120 gram havermeel
- 2 el maanzaad
- 2 tl bakpoeder
- Snuf zout
Glazuur:
- 2 el poedersuiker
- 2 el citroensap
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng de eieren, appelmoes, siroop, vanille extract, citroensap en schil door elkaar.
- Meng in een aparte kom de haver- en amandelmeel, bakpoeder en zout door elkaar.
- Voeg de natte en droge ingrediënten samen door ze voorzichtig te mengen.
- Voeg de maanzaad toe en meng door de mix.
- Vet een bakvorm in en voeg het mengsel in de bakvorm.
- Zet in de oven voor 45 minuten. De cake is klaar als je er een mes in kunt steken en deze er schoon uit komt.
- Laat de cake afkoelen.
- Mix de poedersuiker en het citroensap samen, en verspreid over de cake.