Het kan zo makkelijk zijn, en toch zo bevredigend. Dit recept heeft een beetje van Ottolenghi en een beetje van mij. Zoals ik het graag doe. De aubergine rooster je in de oven met olijfolie, peper en zout. Zo simpel, maar zo ontzettend lekker!
Wat heb je nodig?
4 personen:
- 350 gram linzenpasta (te vervangen voor andere pasta, maar dan heeft dit gerecht weinig eiwitten)
- 3 aubergines
- 3 geperste tenen knoflook
- 1 tl cayennepeper
- 800 gram tomatenblokjes
- 3 el Italiaanse kruiden
- 120 ml olijfolie
- 1 el agavesiroop (of suiker, of honing)
- 2 el balsamicoazijn
- 15 gram fijngesneden basilicumblaadjes
- 100 gram kappertjes
- Zout / peper
Optioneel (weglaten voor vegan variant):
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas of 150 gram ricotta
Hoe maak je het?
- Verhit de oven tot 220 graden.
- Schil de aubergine van boven naar beneden, maar haal niet alles weg. Snijd een laan af, en laat dan weer een laan met schil zitten. Zodat je om en om een stukje schil, en een stukje zonder schil hebt.
- Snijd de aubergine vervolgens overdwars in plakken van 1 cm.
- Pak een kom en giet hier ongeveer 120 ml olijfolie in. Pak de plakken aubergine en doop deze aan beiden kanten in de olijfolie. Leg ze vervolgens op een bakplaat.
- Als je alle aubergine plakjes hebt gehad bestrooi je ze royaal met zout en peper. Klaar om de oven in te gaan voor 30 / 35 min, tot ze diep goudbruin kleuren.
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit wat olie in een pan en bak de tenen knoflook kort aan.
- Voeg hier de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, cayennepeper, 10 gram van de basilicumblaadjes, agavesiroop en balsamico azijn aan toe.
- Zet het vuur laag en laat nog 10 min zachtjes pruttelen.
- Als de pasta klaar is giet je de saus hierbij. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Haal de aubergines uit de oven, snijd deze in stukjes en voeg deze evenals de kappertjes toe aan de pasta.
- Verdeel over 4 borden. Garneer met de restante basilicumblaadjes. Voeg eventueel de kaas toe.
- Buon Appetito!