Ik word zo blij van gezonde snacks. Zelfgemaakte cakes als snack is daarom mijn nieuwe ding. Soms heb je van die fases met eten. Bananenbrood vind ik ook onder deze categorie vallen en maak ik al eeuwen, maar het was tijd voor afwisseling. Dus deelde ik al eerder een citroencake (nom!), maakte ik laatst een appelcake en heb ik deze wortelcake inmiddels ook al regelmatig staan bakken. Het recept is inmiddels geperfectioneerd en klaar om met jullie te delen, want deze is zeker nieuwe favoriet! (Sorry bananenbrood…)
Wat heb je nodig?
Vulling
- 200 gram geraspte wortel
- Rasp van 1 sinaasappel
- 150 gram dadels
- 80 gram rozijnen
- 30 gram agavesiroop
- 100 gram havermeel
- 80 gram amandelmeel
- 100 gram walnoten
- 100 ml (plantaardige) melk
- 2 el kaneel
- 1 el vanille extract
- snufje zout
- 2 tl bakpoeder
Topping
- Sap van halve sinaasappel
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- 1 el agavesiroop
- 300 ml kwark (ik gebruik de 5% van Skyr)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Rasp de sinaasappel en zet de rasp opzij. Gooi de sinaasappel nog niet weg, het sap heb je straks nodig voor de topping.
- Maal de walnoten grof. En rasp de wortel (mits je deze niet al geraspt had gekocht), en maal kort tot een iets fijner geheel.
- Mix de dadels, eieren, melk, vanille extract en agavesiroop.
- Meng samen in een kom met de alle andere ingrediënten voor de vulling.
- Vet een cakeblik in, of gebruik aluminiumfolie om te voorkomen dat de cake vastplakt.
- Zet in de oven voor zo’n 40 min.
- Maak ondertussen de topping door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
- Serveer door een plakje af te snijden en een schepje topping erop te doen. Eet smakelijk!
Er staat eieren mixen maar dat staat niet bij de ingredienten…. nu maar hopen dat mn cake lukt! Ik had alles al in de kommen gedaan dus moest wel doorgaan.