In mijn voedingsdagboek laat ik ongecensureerd zien wat ik eet. Het lukt me niet om alles vast te leggen, maar laat een redelijk goed beeld zien van wat er allemaal naar binnen gaat. De fotoβs zijn onbewerkt en niet gestyled, maar puur bedoeld om in beeld te brengen wat ik gegeten heb. Wellicht om inspiratie uit op te doen!
De laatste tijd probeer ik wat meer op mijn eiwitinname te letten. Blijf het lastig vinden om hier goede plantaardige varianten voor te vinden, omdat die vaak gepaard gaan met koolhydraten of bewerkte toevoegingen (denk bonen / vleesvervangers). En om nou de hele dag tempΓ© te eten is ook weer zo wat… Vandaar steeds vaker een eitje, kaas en magere kwark op het menu!
Starten het voedingsdagboek met een lunch met champignonburger die ik nog steeds over had van toen ik die hier maakte. Met een salade van zoete aardappel, avocado, tomaten, zuurkool en buffalo mozzarella.
Ontbijtje van havermout, diepvries zomervruchten die ik ontdooide en een kwak pindakaas.
Al van jongs af aan had ik weinig met een boterham met alleen een plakje kaas erop. Eten moet natuurlijk wel een feestje zijn, dus gooi ik er het liefst zo veel mogelijk op. Resultaat: broodje met geprakte avocado, een klein beetje yoghurt mayo, ei, tomaat en basilicum. So good.
Toen we nog een snoeppot in huis hadden… Hier had ik heel braaf een bakje genomen. Andere momenten gingen er meerdere handjes achter elkaar in. Ach ik heb ervan genoten.
Van deze salade word ik ook nog steeds altijd zo blij. Normaal maak ik hem met bulgur, maar deze keer met gierst. Nog steeds niet ontdekt hoe je dat het beste kunt klaarmaken. Het wordt elke keer toch gewoon een soort brei, ondanks dat ik het eerst even rooster. Maar goed, oefening baart kunst.
Had super trek rond een uurtje of 4. Dus een wat uitgebreidere snack, met een half broodje dat nog over was met tomatenpuree en een plak kaas uit de oven. Bakje aardbei als “toetje”!
Had de lente risotto van een verspakket van de AH gemaakt. Voor het eerst dat ik zo’n verspakket gemaakt heb, vet handig! Originele recept was met garnalen, maar in plaats daarvan Parmezaanse kaas gebruikt. Sowieso, risotto zonder Parmezaanse kaas…? Verder deed ik er nog wat witte wijn azijn en edelgistvlokken doorheen voor wat extra smaak. Van het avondeten had ik geen foto gemaakt, maar had nog een restje dat ik voor de lunch at.
Shocker! Magere kwark met aardbei en mango. Favoriet op het moment.
En weer een heerlijk appelgebakje van de Appie.
Dit was zooo lekker! Maar goed, ging ook een shit load aan ketjap doorheen, wat voor gegarandeerd succes zorgt. Niet te vaak alleen. Gemarineerde kip (ketjap, tomatenpuree, 5 spices powder en sambal) uit de oven, met sperziebonen / spinazie (wilde eigenlijk paksoi, maar die was op) en volkoren rijst.
Ik had nog een hard gekookt eitje over, dat ik at als tussendoortje op een maiswafel met avocado en een bagelkruidenmix.
Geen voedingsdagboek zonder mijn vaste ontbijtje natuurlijk…
Fruuuuuuit! π