Deze kleurrijke Aziatische bowl staat snel op tafel en is vooral ontzettend lekker! Ik word er weer elke keer blij van, door al die kleuren. Plus ik houd gewoon erg van Aziatisch eten. Alhoewel het niet typisch Aziatisch is, met mais en quinoa, maar daar doen we niet moeilijk over.
De ingrediëntenlijst lijkt misschien wat indrukwekkend, maar als je de meeste dingen eenmaal op voorraad hebt, hoef je alleen wat verse ingrediënten toe te voegen. Zo heb ik standaard sojasaus, sriracha, agavesiroop, sesamolie, tahin en vissaus in huis. Heb je geen sriracha, maar wel sambal? Ook prima! Zelfde geldt voor agavesiroop en honing. En de vissaus, tahin en sesamzaadjes zou je ook weg kunnen laten. Dan valt het wel weer mee toch?
Wat heb je nodig?
4 personen:
- 300 gram quinoa
- 400 gram tofu
- 150 gram rode kool (voorgesneden zakje, wel zo makkelijk)
- 150 gram geraspte wortel (idem dito)
- 300 gram mais (uit blik)
- 2 rode paprika’s in blokjes gesneden
Tofu marinade:
- 6 el sojasaus
- 1 el sriracha (te vervangen met sambal)
- 2 tenen knoflook
- 2 el agavesiroop (of andere zoetmaker)
Dressing:
- 4 el sesamolie
- sap van 1 limoen
- 4 el sojasaus
- 1 el sriracha
- 2 tenen knoflook
- 1 el agavesiroop
- 1 tl vissaus (weglaten voor vegan variant)
Garnering:
- 4 el tahin
- 4 kleine handjes sesamzaad
- Lente-ui (naar smaak)
Hoe maak je het?
- Kook de quinoa volgens de instructies.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Bak deze op hoog vuur in een flinke laag olie. Draai het vuur omlaag wanneer de tofu goudbruin begint te kleuren.
- Voeg de ingrediënten voor de tofu marinade toe aan de pan en bak nog 5 min door op laag vuur.
- Maar ondertussen de dressing door alle ingrediënten door elkaar de mixen.
- Als de quinoa en tofu klaar zijn verdeel je deze samen met de groenten over 4 kommen.
- Giet de dressing over de opgemaakte kommen.
- Strooi er nog wat lente-ui en sesamzaadjes over en eindig met een lepel tahin per kom.
- Eet smakelijk!