Zo fijn altijd als een gerecht zowel gezond, als super lekker is! Vaak als ik in bed lig, kan ik liggen denken over ingrediënten en welke recepten in daarmee wil maken. En zo kwam deze lunch eruit rollen. Door de pompoen en boerenkool geschikt voor deze winterse dagen!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
- 100 gram boerenkool
- Zakje voorgesneden pompoen van 400 gram
- 150 gram feta
- 250 gram tomaten
- 75 gram quinoa
- Handje pecannoten
- Handje zonnebloempitten
- 2 teentjes knoflook
- Scheut olijfolie
- Scheut appelazijn (te vervangen met witte wijn azijn)
- Snufje (zee)zout
Hoe maak je het?
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en hussel ze met een scheut olijfolie. Zet ze in de oven voor 30 min wanneer je oven is voorverwarmd.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de tomaten in blokjes en bak 2 min aan op hoog vuur.
- Rooster de pecannoten en zonnebloempitten in een pannetje (niet noodzakelijk, wel lekker).
- Als de quinoa en pompoenblokjes klaar zijn kun je deze samen met de boerenkool en tomaten in een kom doen.
- Breng op smaak door de knoflook te persen en de azijn, olijfolie en zout toe te voegen.
- Maak af door de pecannoten en zonnebloempitten erover te strooien.
- Eet smakelijk!