Holy Moly. Je moet natuurlijk zelf weten of je dit maakt, maar DIT MOET JE MAKEN! Vanochtend gegeten als ontbijt, en meteen recept uitgewerkt omdat ik dit met jullie wilde delen. Dit zou ook heel goed een toetje kunnen zijn, maar ging er ook prima in als ontbijt kan ik je vertellen.
Recept komt van David Frenkiels Instagram account. Oprichter van het blog Green Kitchen Stories. Aanrader!
Wat heb je nodig?
4 personen:
- 300 gram bosbessen
- 3 geweekte dadels
- 15 gram amandelmeel
- 50 gram kokosolie
- 100 gram havervlokken
- Kneep honing / agavesiroop
- snufje zout
- Vanille extract (optioneel)
Serveren met:
- Ontbijt: schep (kokos)yoghurt / kwark
- Toetje: schep (vegan) ijs
* Als je de crumble serveert als toetje, zou ik de hoeveelheden halveren. Anders wordt het wel een heel machtig toetje.
Hoe maak je het?
- Verhit de oven tot 180 graden
- Spreid de bosbessen uit over een ovenschaal
- Kneed alle overige ingrediënten door elkaar met je handen
- Verspreid de crumble over de bosbessen
- Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten
- Serveer met een schep (kokos)yoghurt of ijs