Dit recept komt uit “Little Green Kitchen” van David Frenkiel en Luise Vindahl. Wellicht dat je hen kent van hun blog “Green Kitchen Stories“. Hierop delen ze geweldige vegetarische recepten met prachtige fotografie. Echt een aanrader.
Hun recepten vind ik soms iets te veel werk of ingewikkeld, dus toen ik zag dat ze ook een boek hadden waarin ze recepten hadden verzameld die kiddo-proof zijn, voelde ik me wel aangesproken. Lekkere, makkelijke, vegetarische recepten: mijn straatje.
Heb het recept uiteraard iets aangepast, om het nog makkelijker te maken (jawel), en iets meer groenten toegevoegd. Altijd fijn.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
- 350gr linzenpasta
- 2 stukken broccoli (800 gram)
- 3 tenen knoflook
- 200 gram spinazie
- 250 ml groentebouillon
- 250 gram crème fraîche
- 25 gram basilicum
- Sap van een citroen
- 50 gram parmezaanse kaas
- Olie om in te bakken
Garnering
- Parmezaanse kaas
- Geraspte citroenschil
- Gehakte basilicumblaadjes
Hoe maak je het?
- Kook de linzenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Gebruik 1 broccoli om te wokken en de ander om te koken. Snijd de broccoli om te wokken in kleine roosjes. De ander mag je grover snijden.
- Zet water op, om de grof gehakte broccoli te koken.
- Verhit olie in een wokpan, om de fijn gehakte broccoli te wokken. Giet af en toe wat water toe aan de wokpan, om te voorkomen dat de broccoli aanbakt.
- Pers 2 tenen knoflook uit en wok deze op het eind mee met de broccoli.
- Voeg spinazie toe aan wokpan en wok deze mee tot de spinazie geslonken is.
- Giet de gekookte broccoli af wanneer deze gaar is. Doe deze samen met de groentebouillon, crème fraîche, basilicum, sap van een citroen, 1 teen knoflook en Parmezaanse kaas in de blender. Blend tot je een gladde saus hebt.
- Verdeel de linzenpasta, gewokte broccoli met knoflook en spinazie, en de saus over 4 borden en garneer met Parmezaanse kaas, geraspte citroenschil en gehakte basilicumblaadjes.