Veel van de recepten die ik heb opgeslagen op mijn mobiel zijn een variant van een ander recept. Dan doe ik een aantal aanpassingen, om er mijn eigen draai aan te geven. Vaak zijn die aanpassingen voornamelijk om het mijzelf gemakkelijker te maken. Zo zat er in dit originele recept aardpeer. Super lekker, maar natuurlijk niet altijd verkrijgbaar. Plus moet deze zo’n 45 min in de oven. Door die weg te laten wordt het een super makkelijke salade, die in een mum van tijd op tafel staat!
Wat heb je nodig?
2 personen:
- 2 stronken witlof
- 1 pak halloumi (225 gram)
- 100 gram romatomaten
- Handje pijnboompitten
- Optioneel (voor wat meer vulling): halve avocado
Dressing:
- 15 gram basilicum
- 15 gram peterselie
- 1 teen knoflook
- Flinke scheut (appel)azijn
- 2 eetlepels olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de halloumi in blokjes en bak aan op hoog vuur totdat deze lichtbruin begint te kleuren.
- Snijd ondertussen de witlof en de romatomaten fijn. Doe de witlof in een kom en zet de romatomaten even opzij.
- Voeg de halloumi als deze klaar is bij de witlof en bak de romatomaten kort aan op laag vuur. Voeg deze toe aan de kom met de witlof en halloumi.
- Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een blender, en blend deze tot ze zijn fijngemalen.
- Doe de dressing over de kom met de rest van de ingrediënten en husselen maar!
Bon appetit!