Lekkere en simpele soep die verassend smaakvol is. Wil je hem wat vullender maken, kun je er wat (plantaardige) room aan toevoegen. Lekker met een broodje om in te soppen, of met een salade erbij!
Wat heb je nodig?
3 personen:
- 3 paprika’s
- 5 trostomaten
- 1 ui
- 1 blik tomatenpuree
- 1 tl sambal (meer als je van pittig houdt)
- Scheut (appel)azijn
- 2 el zongedroogde tomaten
- 2 tenen knoflook
- 0,75 liter groentebouillon
Garnering
- Fijn gehakte basilicum
- Olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper de ui en fruit deze in een soeppan.
- Snijd ondertussen de paprika en trostomaten en blokken. Voeg deze bij de ui als deze glazig is.
- Bak 5 minuten aan.
- Pers de knoflook uit en bak deze kort mee.
- Voeg de tomatenpuree en sambal toe. Kort doorroeren.
- Voeg de groentebouillon, azijn en zongedroogde tomaten toe.
- Laat de soep zo’n 15 minuten pruttelen
- Pureer de soep fijn met een staafmixer.
- Maak af met een scheut olijfolie en de fijn gehakte basilicum.