Ik at een variant hiervan ooit bij een vriendin, waardoor ik mijn liefde voor halloumi herontdekte. Sindsdien staat deze regelmatig om het menu. Niet alleen vanwege de halloumi natuurlijk, ook omdat hij zo verrekte makkelijk is om te maken, en toen zo heerlijk voedzaam.
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
- 2 pakjes halloumi
- 2 courgettes
- 1 zak slamix
- 1 bakje kappertjes
- 2 avocado’s
- 500gr voorgekookte bieten (op de foto had ik kant en klare julienne reepjes gebruikt, dan heb je aan 1 zakje voldoende omdat die veel ruimte innemen)
- Pittige kiemgroenten (verkrijgbaar bij AH, kunnen ook weglaten worden als je ze niet kunt vinden)
Dressing:
- Balsamico
- Olijfolie
- Mosterd
Hoe maak je het?
- Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 1cm
- Verhit olie in je grillpan en leg de plakjes courgette hierop. Bij mij past er ongeveer 1 courgette op mijn grillpan, dus herhaal ik dit proces voor de tweede. Keer regelmatig tot je mooie bruine strepen ziet ontstaan en de courgettes zacht zijn.
- Begin ondertussen met het maken van de rest van de salade door de zak slamix, kiemgroeten en uitgelekte kappertjes in een kom te doen.
- Snijd de avocado en bieten in blokjes en voeg toe.
- Maak de salade aan met een dressing van balsamico, olijfolie en mosterd (naar eigen smaak, motto hierbij is bij mij vaak: gewoon veel. Maar dat moet ieder zelf weten natuurlijk)
- Als de courgettes klaar zijn haal je ze van de grillpan. Ik snijd ze dan vaak nog even door de midden, of soms zelfs in kwartjes als ik geen zin heb in grote stukken.
- Snijd de halloumi ook in plakje van ongeveer een centimeter. Doe opnieuw wat olie in de grillpan en leg de halloumi hierop. Bak tot je hier ook mooie bruine strepen op ziet komen. Je kunt de halloumi als plakken laten en over de porties verdelen, of in blokjes snijden en door de sla mengen.
- Zet vier kommen klaar en verdeel hier de salade over. Garneer met de courgette en halloumi en tast toe!