In mijn voedingsdagboek laat ik ongecensureerd zien wat ik eet. Het lukt me niet om alles vast te leggen, maar laat een redelijk goed beeld zien van wat er allemaal naar binnen gaat. De foto’s zijn onbewerkt en niet gestyled, maar puur bedoeld om in beeld te brengen wat ik gegeten heb. Wellicht om inspiratie uit op te doen!
Dit deel van de maand stond in het teken van balans. Fruit en salades afwisselen met patat en lekkers. Geen voeding in een verdom hoekje stoppen, en er ok mee zijn als je te veel eet. Moet zeggen dat ik best tevreden ben over wat er deze maand voorbij is gekomen. Voor mij ziet dit er uit als een gezonde balans. Ik heb dingen gekocht die ik normaal nooit zou kopen en tot mijn eigen verbazing heb ik mij hier niet steeds misselijk van gegeten, maar heb ik steeds van kleine beetjes kunnen genieten (en soms te veel). Voordeel is natuurlijk wel dat ik de afgelopen maand veel thuis ben geweest i.v.m. corona. Hierdoor had ik de tijd om gezonde maaltijden te maken.
Appel met kaneel als snack tijdens het werken.
Vind het zo fijn om als lunch een salade bij elkaar te gooien met dingen die ik in huis heb liggen. Ik bedenk ook niet van te voren wat ik ga maken, maar zorg dat ik voldoende groenten, eiwitten, vulling en smaakmakers in huis heb om iets van te kunnen creëren. Hoe dichter ik bij het eind van de week kom hoe groter de uitdaging wordt uiteraard. Zo blijft het leven een beetje spannend he..
Dit was wel echt bij elkaar geraapt, en daarmee een beetje vreemd qua combi. Maar dat mocht de pret niet drukken! Restje Tom Ka Kai en een salade met aardbeien, mozzarella en avocado.
Patat als avondeten. Nom, vol op van genoten!
Dit was een Aziatische quinoasalade met tofu, spinazie, geraspte wortel, lente-ui en avocado. Maakte een dressing van sojasaus, gember, sriracha en een beetje honing. Lekka!
Chocola als toetje..
Kwam deze plantaardige yoghurt tegen in de supermarkt, gemaakt van haver. Hij was verrassend donker van kleur en best wel zoet. Stond niet op dat er suikers aan toegevoegd waren, maar zag wel “natuurlijke aroma’s” staan. Zo sneaky.. Ik deed het door mijn havermout, was best lekker, maar de prijs niet echt waard.
En als afsluiter een simpele linzenpasta!