Vind het zo grappig om te zien, wanneer ik terugkijk naar wat ik de afgelopen tijd heb gegeten, dat ik van die fases herken. Sommige fases duren heel lang (mijn favoriete ontbijt). Andere fases zijn wat korter van duur, maar intens (vegan “tonijn” salade). En weer andere zijn oude fases die weer opnieuw naar boven komen (maiswafels). Benieuwd welke eetfases jullie hebben!
Ontbijt
Uiteraard mijn favoriete ontbijt. Soms dus met een lepel tahin erover voor wat extra eiwitten.
Eigenlijk ontbijt ik altijd met havermout. Maar het blijft lekker, omdat je er zo goed kunt afwisselen met de toppings. Dit maal met mango, aardbei, amandelpasta en lijnzaad.
Lunch
Was deze salade alweer vergeten, maar zat door mijn receptenboekje heen te scrollen en kwam deze weer tegen. Gelukkig dat ik hem heb opgeslagen, want dit is echt een toppertje! Recept heb ik uitgewerkt (zie hieronder).
Een vriendin van mij is tijdens de “quarantaine” tijd begonnen met het bakken van zuurdesembroden. Ze is inmiddels half pro en was zo lief een brood te delen. Zooooo lekker!
Kwam op Instagram een recept tegen van vegan “tonijn” salade. Sinds ik deze heb gemaakt, is er een nieuwe verslaving ontstaan en heb ik dit denk ik al wel 5x gemaakt afgelopen 2 weken. Wel in allemaal verschillende varianten. Zo maakte ik er gevulde paprika’s van, gevulde slabladen en maakte ik er salade van. Zal binnenkort recept uitwerken :).
Avondeten
Bonensoep! Staat ook regelmatig op het menu bij ons thuis. Klinkt niet heel spectaculair, maar is echt om te smullen. En redelijk snel op tafel, ook fijn!
Op zondag eten we vaak bij mijn ouders. Mijn moeder maakt er elke keer weer een feestje van. Gebeurt maar zelden dat er maar 1 pan op tafel staat. Dit maal 2 verschillende salades, gevulde portbello’s en een asperge quiche. Nom!
Ik had een groentelasagne gemaakt, met bechamelsaus van geweekte cashewnoten en lasagnebladen van pompoen. Was echt super lekker, maar man wat een werk. Vergeet elke keer weer hoeveel tijd het maken van een lasagne kost. Konden er wel even mee vooruit, dat scheelt.
Thuisbezorgd
De sushi burrito van Ritos was zo geslaagd dat we hem afgelopen week weer haalde!
Snacks
De maiswafel, weer terug van weg geweest. Weet niet meer of ik dit als snack at of als lunch trouwens. Getopt met pindakaas, sambal en hennepzaad. Zonder de hennepzaad een classic combi.
Grapefruit is echt iets wat ik normaal nooit koop! Maar wilde het weer eens een keer proberen. Naar mijn herinnering was het vooral heel zuur en bitter, maar dat viel echt heel erg mee! Vond hem vooral zoet en fris.
Had nog wat vegan “tonijn” salade over, dus die at ik als tussendoortje op een maiswafel.
Nieuwe quilty pleasure: Salted caramel van Häagen-Dazs. O..M..G..
Kleine smoothiebowl met halve banaan, eiwitpoeder, amandelmelk en cacao. Met nog een restje banaan-cacao granola.
Häagen Dazs for Life
Hahaha echt he ✌