Het is weer tijd voor een voedingsdagboek! Ik had inmiddels zo’n enorme verzameling aan foto’s op mijn mobiel staan, van alles wat ik de afgelopen tijd gegeten heb, dat het me een beetje begon te duizelen. Blijkbaar verzamel ik genoeg content om hier wekelijks een bericht voor te maken, dus dat ga ik voortaan ook doen! Maar nu eerst even een inhaalslag van de afgelopen tijd.
Dit was een overnight oats ontbijtje met havermout, lijnzaad en chiazaad, amandelmelk en een schep schapenyoghurt. Deze een nachtje laten weken, waarna ik er in de ochtend alleen wat toppings over hoefde te doen.
Even wat mealpreppen: zoete aardappel uit de oven. Hier at ik uiteindelijk 3 dagen lunch van, in combinatie met tempé, groenten en een tahin dressing (nieuwe verslaving).
Had nog wat bietenburgers over, jeej! (Zie recept hieronder)
Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van eiwitpoeders. Ten eerste omdat ze vaak gewoonweg smerig zijn, maar vooral ook omdat ze vaak veel bewerkte toevoegingen bevatten. De plantaardige eiwitpoeder van Orange Fit vind ik qua smaak en toevoegingen een van de beste die ik ken. Enige nadeel vind ik dat er nog wel zoetstoffen aan toegevoegd worden. Maar voor eens in de zoveel tijd helemaal prima. Ik breng hem op smaak door een bevroren banaan mee te mixen en wat cacaopoeder plus een shotje espresso om de zoetigheid wat mee te temperen. Op deze manier vind ik het echt wel een treat en krijg ik nog wat extra eiwitten binnen en ik veel plantaardig heb gegeten.
In mijn vorige voedingsdagboek maakte ik dit ook al: Surinaamse kip met rijst en groente. Zo lekker dat ik hem die week erna weer maakte :).
Tussendoortje van mango en aardbei met een schep schapenyoghurt. Vind de smaak en structuur net wat lekkerder van gewone yoghurt. Ook fijn voor de afwisseling.
Favoriete ontbijtje kwam uiteraard meerdere keren terug. Soms met amandelpasta, soms met pindakaas. Moeten het wel een beetje spannend houden he…
Net als in mijn vorige voedingsdagboek, een makkelijk recept voor aan het eind van de week. Vond het deze week eigenlijk niet een heel groot succes. De rode kool vond ik heel zoet en bewerkt smaken en kwam er achteraf achter dat de groenten ook voorzien waren van suiker (serieus, why?) en een beetje chemische kruidenmaak. Die koop ik dus even niet meer.
Hadden een BBQ gehad bij ons in de tuin, waar ik helaas geen foto heb gemaakt! Maar had nog wat restjes over waar ik deze lunch van maakte: gegrilde groenten met kruidenmix, gegrilde mais, watermeloen en feta salade, krieltjes en een lepel camembert (beetje random, i know, maar wel lekker!).
At de dag erna weer wat restjes ervan, aangevuld met andere dingen die op moesten haha.
Maakte deze “gezonde” brownies (zie hier voor recept), nadat ik me geïnspireerd voelde na het zien van de documentaire “That Sugar Film“. Zit alsnog wel suiker in natuurlijk, maar je bent erna wel verzadigd.
Fruit met kwark en kaneel….
Linzenpasta met tonijn, groenten en kappertjes als avondeten. Nom!
Restje linzenpasta gebruikte ik die dag erna voor een salade.
Fruit!!
Curry blijft ook favoriet. Lekker met kokosmelk en een eitje. Heerlijk!
Ehmm wat? Die had ik nog liggen, moesten ook een keertje op…
Quinoasalade met garnalen, avocado, tomaten, paprika en bleekselderij. Een recept dat ik regelmatig maak, en nog steeds super lekker vind!
Laten we maar afsluiten met, again, fruit met kwark en kaneel. Blijft lekker 🙂
Hoop dat jullie er wat inspiratie uit ophalen!