Beetje aan de late kant met het delen van dit voedingsdagboek, het is al halverwege de maand. Daardoor heb ik flink wat opgespaard. Dus lekker veel foto’s, vooral veel van buiten de deur eten en tafels vol lekkers. Voelt als ik hiernaar terugkijk echt als zomervakantie door veel leuke uitstapjes en feestjes.
Ontbijt
Met het warme weer van de afgelopen tijd heb ik geen zin gehad in warme havermout. Dus veel overnight oats, chiazaadpudding en smoothiebowls.
Overnight oats met zomervruchten, granola en pindakaas.
Vergelijkbaar, maar dan met chiazaadpudding. Ik gebruik hiervoor niet alleen chiazaad, maar ook lijnzaad en wat havermout.
Prachtige smoothiebowls! Al zeg ik het zelf hehe. Met vijgen uit eigen tuin.
Mijn favoriete ontbijtje. Dit keer alleen niet met warme havermout, maar ook met chiazaadpudding.
Nomnom.
Een redelijk licht ontbijt (voor mijn doen) met sojayoghurt, fruit en lijnzaad.
Lunch
Dit was een beetje een random lunch, met van allerlei dingen uit de koelkast: rijst, met spinazie, knoflook, rode ui, zuurkool (in bietensap) en bruine bonen. Op smaak gebracht met wat azijn. Was ondanks de gekke combi’s best smakelijk!
Ik was jarig! En dat werd gevierd (hierover later meer), met eten uiteraard. Een vriendin had een zelfgemaakt zuurdesembrood meegenomen (goddelijk..) en daar at ik wat restanten van, met smeersels die over waren.
Ik had eimuffins gemaakt waar ook nog van over was, dus die at ik de dag erna als lunch. Aangevuld met maiswafels met avocado, tapenade en tomaat (uit eigen tuin! Zo leuk..).
Zeer geslaagde lunch met sla, courgette, champignons, artisjokken, zelfgemaakte pesto en pijnboompitten. Nom!
Ik had weer eens bij mijn ouders gegeten (zie “Buiten de deur”) en had restjes meegekregen. Vind het altijd zo fijn om restjes te eten. Wat dingen bij elkaar gooien en klaar!
Maar soms doe ik wel mijn best en dan is dit het resultaat: een bowl met rode kool, tempΓ©, pulled jackfruit (deze had ik nog over van het avondeten), zoete aardappel, tomaat en peterselie. Met mijn favoriete dressing van het moment: tahin, citroen en sriracha.
Avondeten
Mexicaanse linzenpasta salade met mais, avocado, tomaten, paprika en een “dressing” van een haverspread met de smaak tomaat & basilicum. Een nieuw product van Oatly dat ik tegen kwam bij de Appie. Prima voor de afwisseling, maar niet echt iets wat ik ga toevoegen aan mijn vaste boodschappenlijst.
Wilde soto maken en normaal haal ik daar een kruidenmix voor bij de Toko. Echt een hele lekkere mix, die uit alleen maar kruiden bestaat. Wel behoorlijk wat zout, maar goed. Alleen toen ik bij de Toko aankwam, stond er een enorme rij ivm corona. Daar had ik niet zo’n trek in, dus kocht een soto kruidenmix bij de Appie van Jonnie Boer. Sorry Jonnie, maar vond de mix niet echt een aanrader. Vond het niet overeenkomen met de Indonesische soep die ik ken. Volgende keer weer richting de Toko dus.. π
Het gebeurt niet vaak, maar dit gerecht was echt mislukt. Hier ziet het er nog wel prima uit, maar zodra ik het wilde opscheppen viel het geheel uit elkaar. Ik wilde een glutenvrije quiche maken met een korst van kikkererwten. Leek me wel een leuk experiment. Maar de korst was niet stevig genoeg (wel smaakvol) en kruimelig. En de inhoud was nog nat en dus ook niet stevig. Smaakte wel erg lekker, dus heb het alsnog opgegeten (#honger hihi). Koste me alleen vet lang om te maken, en was dus een dikke faal. Niet voor herhaling vatbaar.
Pulled jackfruit! Zo lekker! Op smaak gebracht met gerookte paprikapoeder, sriracha (was het al duidelijk dat ik erg fan ben van deze saus?), sojasaus, tomatenpuree en agavesiroop. Verder op het bord: zoete aardappel uit de oven, zwarte bonen, guacamole, en zuurkool (op bietensap).
Hele lekkere plantaardige maaltijd. Met aubergines uit de oven, gevuld met quinoa en een tahin dressing. Heb het recept hiervan uitgewerkt, mocht je het ook eens willen maken (zie link hieronder).
Feestjes
Afgelopen 2 weken stonden wel in het teken van feestjes. Ik was jarig, een vriendin van mij was jarig en de meeste bijzondere: een surprise baby shower!
Dit was de tafel die ik had bereid voor mijn verjaardag. Met eimuffins, een pasta pesto salade, bananenbrood, zuurdesembrood (gemaakt door een vriendin dus) met smeersels, maanzaad citroencake, sandwiches en snacks. We hebben erg ons best gedaan om zo veel mogelijk op te krijgen kan ik je vertellen. De maanzaad citroencake was erg populair, dus heb ik uitgewerkt tot recept!
Samen met een vriendin (die ook zwanger is) werden wij verrast en meegenomen (geblinddoekt weliswaar) naar het huis van een van onze vriendinnen. Daar werden wij verwend met onze zwangerschapscravings en hebben we een hele fijne middag gehad met mooie momenten.
Weer een tafel voor lekkernijen! Want de vriendin van het zuurdesembrood was jarig! Ook zij had een tafel voor heerlijke hapjes gemaakt en als aanvulling daarop had ik quinoakoekjes gemaakt. Genieten π
Buiten de deur
Op mijn verjaardag zelf ben ik in de middag langs geweest bij een vriendin, die zo lief was geweest om gebakjes te regelen.
In de avond heb ik bij mijn ouders gegeten. Waar elke zondagavond er vaak eruit ziet of we iemands verjaardag vieren door de hoeveelheid gerechten die er op tafel staan, eten we waneer er daadwerkelijk iemand jarig is een simpel frietje! Wel wat groentjes erbij natuurlijk ;).
Mijn vriend is op donderdag vrij en we besloten richting de stad te gaan. Een favoriete plek waar we al jaren naartoe gaan is Boslust. Met name omdat ze daar een mega lekkere ijskoffie hebben. Aanrader! We besloten het ervan te nemen en ook een bordje met kaasstengels en bitterballen te bestellen.
Dat weekend aten we bij de zus van Wim, die samen met haar vriend een hele lekker maaltijd had gemaakt. Met zalm, aardappelen en groenten. Zo klinkt het niet heel bijzonder, maar het was echt heel lekker! Als toetje had het neefje van Wim wat voor ons gemaakt: wafel met vanille ijs, aardbeien en slagroom. Classic.
Dit is dus zo’n uitgebreide tafel op de zondag waar ik het over heb. En niet eens alles staat erop! Mijn moeder had 4 salades en een voorafje gemaakt: buffalo mozzarella en geroosterde druiven. Vet lekker! Echt een luxe dat wij daar steeds van zulk lekker eten mogelijk genieten.
De week erna gingen Wim en ik weer richting de stad! Hadden het gemist denk ik.. We bestelden lunch bij Jack Rabbit. Een tentje op het Neude. Hier bestelde ik een pokΓ© bowl chicken teriyaki. Als toetje hadden we nog een ouderwetse Swirl gehaald #goodlife.
Snacks
Ik kwam echt zo veel foto’s van fruit tegen op mijn mobiel. Komt erop neer dat ik de afgelopen 2 weken bijna dagelijks een bakje fruit op heb. Heb maar even een selectie gemaakt hehe. Nectarines zijn op dit moment echt favoriet. Love them! En de vijgenboom in onze tuin gaat ook echt lekker dit jaar. Dus kan hier regelmatig uit plukken. Helaas zijn ze niet super lekker. Maar ik word er desondanks heel blij van om iets te eten wat in je eigen tuin ontstaan is.
Overblijfsel van de baby shower kreeg ik mee naar huis! Dex (de hond op de achtergrond) had ook wel mee willen snoepen.
En een overblijfsel van mijn verjaardag: bananenbrood!
Kon niet kiezen tussen fruit of groenten, dus werd het allebei :).
Even opgelet jongens! Proper (waar ik al lang enthousiast over ben vanwege de popcorn) heeft nu ook chips! Deze chips wordt gemaakt van linzen, en bevat weinig calorieΓ«n en toevoegingen. Zeker de naturel variant. Ik ben echt fan!