Als je terugkijkt op wat ik de afgelopen twee weken heb gegeten zou je het niet zeggen, maar ik heb de laatste tijd wat minder eetlust. Bijkomstigheid van de zwangerschap. Betekent echter niet dat ik daardoor minder eet. Dan moet er wel echt iets heel ernstigs aan de hand zijn. Maar ik haal er niet altijd dezelfde voldoening uit, en ik heb minder zin om te koken.
Gelukkig bedenk ik aan het begin van de week wat ik ongeveer ga eten voor lunch en avondeten, zodat ik daar op terug kan vallen. Gezien ik de ingrediënten toch in huis heb, vind ik het zonde om niet te bereiden. Anders was het nog vaker maiswafels en afhaal geweest. Maar ik houd er wel rekening mee door niet al te moeilijke recepten te bedenken, zodat ik niet al te lang in de keuken hoef te staan.
Ontbijt
Ik dacht dat ik niet zo veel variatie had in mijn ontbijt de afgelopen tijd, maar de foto’s bewijzen anders. Veel chiazaadpudding en een gefaald experiment…
Chiazaadpudding met nectarine en kiwi.

Chiazaadpudding met zomerfruit en hazelnootpasta.

Mijn favoriete ontbijtje… Nu het weer wat kouder wordt, vind ik het weer prima om warme havermout te eten in de ochtend. Met die warme dagen had ik daar weinig trek in.
Overnight oats.

Dit was dus het gefaalde experiment. Ik had ergens de tip gelezen dat als je geen wafelijzer hebt, je wafels kunt maken in de grillpan voor eenzelfde soort effect. Niet dus… :p Of in ieder geval, het lukt mij niet. Ondanks dat de vorm mislukte, was het wel heel lekker!

Eigenlijk alle ingredienten van mijn favoriete ontbijt, alleen dan in de blender gemieterd. Plus wat bevroren bloemkool voor wat extra veggies.

Lunch
Slamix, met quinoa, tomaten, vegaballen en een yoghurt dressing.

Dag erna had ik nog vegaballen over, maar at ik ze met hummus en paprika.

Maiswafel met ei, avocado en yoghurtmayo. Simpele tomatensalade erbij voor voldoende veggies.

Ik had weer eens de vegan tonijnsalade gemaakt waar ik een tijd geleden zo verslaafd aan was. Nog steeds even lekker!

Witlofsalade met gerookte kip, tomaat en peterselie.

Als ik geen zin heb om iets te maken eet ik vaak maiswafels als lunch. Dit keer met avocado, hennepzaad en een scheutje citroen erover.

Verschillende rauwe groente door elkaar, met een dressing van tahin, sriracha en citroen. Met een hartige granola van verschillende zaden en pitten erover.

Nom! Zo’n lekkere salade voor het warme weer. Het is een variant op de klassieke Griekse salade. Alleen dan met artisjokken en bonen. Heb het recept uitgewerkt, mocht je hem ook eens willen maken. Hij staat bij mij in ieder geval weer op het menu deze week!

Deze salade was ook zo lekker! Gelukkig had ik er een hoop van gemaakt, dus kon er 3 dagen achter elkaar van genieten. Het is een rijstsalade met kikkererwten, feta, en verschillende groenten. Nom!

Een simpele maiswafel met ei, avocado en yoghurtmayo.

Witlofsalade met halloumi. Love halloumi!

Tosti… Zo lekker op zijn tijd! Uiteraard met een kneep ketchup erbij.

Avondeten
Ik heb de afgelopen weken opvallend veel sobanoedelsalades gegeten. Waarschijnlijk omdat ze zo makkelijk zijn, en omdat ik met dat warme weer zin had in frisse, lichte maaltijden.
Sobanoedels met garnalen.

Sobanoedels met tempé.

Tempé salade met sperziebonen en rode kool.

Sobanoedels met cashewnoten.

Ik was laatst bij een vriend langs geweest die een eigen moestuin heeft. Daar kreeg ik een enorme courgette mee naar huis. Dus stond er maar 1 ding op: courgettesoep maken! Dit is een courgettesoep met spinazie, gebakken zalmsnippers, pijnboompitten en kappertjes. Was echt super lekker!

Shocker… SOBANOEDELS! Ik maakte geen grapje over de hoeveelheid sobanoedels… Dat vroeg om een recept, dus die heb ik uitgewerkt. Vooral door de lemoendressing zo lekker fris!

Een simpele linzenpasta met aubergine en mozzarella.

Niet zelf bereid
Evenals in het vorige voedingsdagboek zijn mijn vriend en ik weer langs Boslust in Utrecht geweest. Dit keer geen bittergarnituur, maar een tosti. En uiteraard de ijskoffie, wat eigenlijk mijn beweegreden is om daar langs te gaan.
Een zondagavond bij mijn ouders met weer een uitgebreid buffet.

Vriendinnenavond! Als voorafje al iets te veel gesnackt. Daardoor niet heel veel trek meer, maar alsnog een poké bowl besteld bij Ritos. Lukte me alleen niet om die op te krijgen.
Ziet er best lekker uit he? Nou dat was het niet. Dacht probeer wat nieuws uit via Thuisbezorgd. Een Thais / Chinese tent die goed beoordeeld werd. Sluit ik me niet bij aan.

Was samen met mijn vriend eten bij een vriend van ons. Degene van de enorme courgette. Zijn vriendin had zelf pizza gemaakt. Als toetje kregen we yoghurt met bramen en munt uit eigen tuin (ging later nog een schepje ijs over).
Weer een vriendinnenavond! Ook met zelfgemaakt pizza. Dit keer met vijgen, geitenkaas en aubergine. Erg lekker :). Daarna kwamen de snacks op tafel. We hebben ons redelijk ingehouden deze keer. De reep Tony bleef onaangeraakt. Gekkigheid.
En weer een zondagavond met een bordje lekkernijen.

Snacks
Ik wilde mijn notenpasta’s eens uitbreiden. Normaal koop ik altijd notenpasta bij MyProtein. Daar hebben ze echt by far de lekkerste pindakaas en amandelpasta die ik ken! #teamcrunchy. Maar ze hebben tegenwoordig een limiet gezet op het aantal pindakaaspotten die je mag bestellen, wat het niet meer voordelig maakt voor mij om daar te bestellen.
Dus ik was genoodzaakt te shoppen bij de concurrent: Bulk Powders. Omdat ik naast pindakaas ook een keer wat andere pasta’s op voorraad wilde hebben ging ik los:
- 3x pindakaas
- een mix van amandel, hazelnoot en cashew
- hazelnootpasta
- cashewnootpasta
Beetje gekke move dat ik meteen zo veel kocht, gezien ik er nog nooit eerder had gekocht, en geen idee had of ze lekkere notenpasta’s hadden. Maar kan niet heel veel aan misgaan leek me. Of dus toch… De noten zijn niet lang genoeg geroosterd, waardoor ze weinig smaak hebben. En de structuur is iets te korrelig. Vet jammer! Zal toch op moeten…
Enige lichtpuntje was de cashewnotenpasta. Wat is dat romig zeg! Holy moly, die pot zou ik wel gewoon leeg kunnen lepelen.

Uiteraard werd er ook weer fruit gegeten. Nomnom!
Er kwam een vriendin langs, en die nam mee: een bosbessendonut!
