Wanneer is voeding gezond? Dat is een discussie waar ik ver vandaan wil blijven. Dus is deze brownie gezond? Dat mag je lekker voor jezelf bepalen. Ik vond dit recept trouwens op www.blijsuikervrij.nl, waar je nog meer inspiratie op kunt doen als je op zoek bent naar recepten zonder toegevoegde suikers.
Fijne aan deze brownies is, los van dat ze fucking lekker zijn, ze super makkelijk zijn en er geen oven aan te pas komt! Je gooit alles in de blender, en blenden maar. Nog een topping erover en klaar! Kind kan de was doen. Wat de brownies echt lekker maakt overigens is het snufje cayennepeper dat er doorheen gaat. Dit geeft het net een kick, waardoor het niet alleen een zoete hap is.
Wat heb je nodig?
Voor 6 stukken:
- 1 cup walnoten
- 1/2 cup (rauwe) cacaopoeder
- 10 medjool dadels
- 5 gedroogde vijgen
- 1/2 theelepel kaneel
- snufje cayennepeper
- snufje (himalaya) zout
voor de topping:
- 5 grote eetlepels kokosolie
- 3 grote eetlepels (rauwe) cacaopoeder
- snufje kaneel
- snufje cayenne
- 2 kneepjes vloeibare zoetstof (bijvoorbeeld stevia, agavesiroop of honing)
Hoe maak je het?
- Gooi alle ingrediënten, los die van de topping, in de blender. Blend tot het geheel redelijk egaal is. Serieus, zo makkelijk dus.
- Bak een klein bakblik en leg hier bakpapier of aluminiumfolie is, zodat je straks de brownies er makkelijk weer uit kunt halen. Plaats de mix die je net gemaakt hebt in het bakblik en druk aan met een lepel tot alles evenredig verdeeld is.
- Voor de topping doe je de kokosolie in een pannetje op laag vuur en laat deze smelten. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en roer tot alles gemengd is.
- Giet de topping over de mix in het bakblik en zet voor minimaal 20 min in de koelkast zodat de kokosolie weer hard kan worden.
- Klaar! Ik deed voor de sier nog wat extra cacaopoeder over, maar dat hoeft natuurlijk niet. Eet smakelijk :).