Daar is hij dan. Het ontbijt dat ik sinds jaar en dag met plezier eet. Soms wissel ik af met andere havermoutjes, smoothiebowls of in een gekke bui een pannenkoek. Dat doe ik voor de afwisseling, maar het liefst eet ik dit elke dag!
Het is gewoon de perfecte combi van zoet, bitter en romig. Ik zou een heel betoog kunnen schrijven over waarom ik dit zo lekker vind. Maar ik zou zeggen, probeer hem vooral zelf eens om zelf te beoordelen!
Wat heb je nodig?
- 20 gram havermout
- 1 rijpe banaan
- 200 ml (plantaardige) melk
- Half shotje espresso
- 1 el (rauwe) cacao
- 1 el notenpasta (pindakaas is uiteraard favoriet)
Optioneel:
- 1 el tahin
- handje (chocolade) granola
- Scheutje agavesiroop
Amandelmelk
Ik gebruik als melk de amandelmelk van Zonnatura. Hier zit alleen water, amandel en zeezout in. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Alpro zit hier 5% amandel in, in plaats van 2%. Hierdoor is het een stuk romiger dan andere amandelmelk. Zelfs zo romig dat ik het vaak aanleng met water: 100ml amandelmelk met 100ml water. Scheelt weer in de kosten, want je doet een stuk langer met een pak.
Hoe maak je het?
- Voeg de melk en havermout samen in een pannetje en zet op het vuur.
- Zet zodra de melk begint te pruttelen het vuur laag en roer door de havermout om te voorkomen dat het aanbakt.
- Laat nog een paar minuten staan en draai het vuur uit op het moment dat de havermout voor jou de juiste substantie heeft.
- Snijd een paar plakjes van de banaan om straks te gebruiken als garnering. Gebruik de rest van de banaan om door de havermout heen te prakken. Als je banaan niet heel rijp is doe er dan nog een kneepje agavesiroop of honing doorheen om hem wat zoeter te maken.
- Schep de havermout in een kom. Leg de plakjes banaan hierop.
- Giet het shotjes espresso erover.
- Strooi de cacao erover.
- Lepel notenpasta erbij. En klaar om aan te vallen!
Ben heel benieuwd of jullie er net zo van kunnen genieten als ik. Dus deel het vooral met mij als je er zelf mee aan de slag gaat!