Logo Jenny's Closet

  • Recepten
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Voedingsdagboeken
  • Favorieten
  • Winkelwagen
  • Cursussen
✕

Recepten

Vegan moussaka

maart 13, 2021

Vegan moussaka

Mijn god, wat is dit lekker! Mijn zus heeft dit een paar weken terug voor mij gemaakt en sindsdien heb ik het elke week gegeten haha. Het oorspronkelijke recept komt van de site van Minimalist Baker. Zeker een bezoekje waard. Prachtige food fotografie en heerlijke recepten!

Het recept vraagt wat enige voorbereiding. Echter kost dat weinig tijd en heb ik de duur ook iets ingekort door de moussaka niet meer in de oven te doen, maar er gewoon een moussaka bordje van de maken.

Gebruikelijk wordt moussaka gemaakt met een laag bechamelsaus. Maar in dit recept gaan we voor een iets gezondere variant op basis van cashewnoten en geroosterde knoflook (<– nom!).

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

Voor de vulling
  • 375gr vega gehakt
  • 400gr voorgegaarde aardappelschijfjes
  • 2 aubergines
  • 2 uien
  • 400gr tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70gr)
  • 1 blikje linzen (160gr)
  • Scheut sojasaus
  • 1 teen geperste knoflook
  • Olijfolie
Voor de cashewnotensaus
  • 150 gram cashewnoten
  • 1 bol knoflook
  • 2 tl olijfolie
  • 100ml water
  • Zout

Hoe maak je het?

  1. Week de cashewnoten in warm water en laat voor minimaal 30 min staan.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bovenkant van de bol knoflook af en giet er wat olijfolie over. Wikkel in aluminiumfolie en zet even apart.
  3. Snijd de aubergines in dunne plakjes van een halve cm. Smeer beiden zijden van de aubergine in met een laagje olijfolie. Beste kun je dit doen met een kwastje. Heb je deze niet in huis (zoals ik), kun je hiervoor ook wat keukenpapier gebruiken.
  4. Verdeel de aubergine over een bakplaat en strooi er nog wat zeezout over. Zet de aubergines samen met de bol knoflook in de oven.
  5. Haal de aubergines er na ongeveer 20 min uit, als ze bruin beginnen te kleuren. Zet even apart. Laat de knoflook nog voor minimaal een half uur in de oven.
  6. Bak de aardappelschijfjes in 10 min goedgeel en gaar.
  7. Maak de vulling door eerst de ui te snipperen. Pak een andere koekenpan en bak deze tot ze glazig zijn.
  8. Voeg daarna het vega gehakt toe. Bak voor 4 min mee.
  9. Voeg de tomatenpuree, knoflook, aardappelschijfjes en linzen toe. Breng op smaak met een scheut sojasaus.
  10. Als de knoflook klaar is kun je de cashewnotensaus maken. Wikkel de knoflook uit het aluminiumfolie en laat even afkoelen. Giet ondertussen de cashewnoten af en doe ze in de blender samen met de olijfolie, het water en een snuf zout. Knijp de knoflook uit en voeg ook toe aan te blender. Mix het de ingrediënten tot een gladde saus.
  11. Maak een bordje klaar met de aubergineschijfjes, vulling en cashewnotensaus. Eet smakelijk!

Gerelateerde Berichten

  • Havermoutrepen met pindakaas en chocola
    Havermoutrepen met pindakaas en chocola
  • Vegan tonijnsalade
    Vegan "tonijn" salade
  • Vegan gevulde aubergines
    Gevulde aubergines
  • Gezonde glutenvrije citroen maanzaad cake
    Maanzaad citroencake

Vorig artikel

Voedingsdagboek Februari | Deel 1

Volgend artikel

Wortelcake | Glutenvrij, zonder toegevoegde suikers
AvondetenGlutenvrij

Nieuwste berichten

Wat is waarheid? – Een bescheiden opstelling tegenover elkaars perceptie

Wat is waarheid? – Een bescheiden opstelling tegenover elkaars perceptie

Wortelcake | Glutenvrij, zonder toegevoegde suikers

Wortelcake | Glutenvrij, zonder toegevoegde suikers

Vegan moussaka

Vegan moussaka

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GezondheidGezondheid

Over mij

profielfoto

Janne van der Zalm

Hoi! Op mijn blog neem ik je mee in mijn zoektocht naar een bewuster leven, waarin we meer vertrouwen op onze intuïtie en durven los te komen van de gebaande paden.

Een zoektocht waarin gezondheid een belangrijke rol speelt. Door aandacht te besteden aan rust, beweging en voeding. Met name voeding, omdat ik er veel vreugde uit haal voedzame maaltijden te creëren en met jullie te delen! Dat betekent niet alleen maar salades en goijbessen hoor, it’s all about the balance ;).

Meest gelezen

  • Havermoutrepen met pindakaas en chocola Havermoutrepen met pindakaas en chocola
  • Overnight oats mango kokos Overnight oats – Mango kokos
  • Gezonde glutenvrije citroen maanzaad cake Maanzaad citroencake

Volg mij op instagram

at__jennys

at__jennys
Gezond snacken met deze heerlijk WORTELCAKE! Deze Gezond snacken met deze heerlijk WORTELCAKE! Deze wil je maken, believe me. Recept staat op www.jennyscloset.nl (link in bio). Hoop dat jullie er net zo van kunnen genieten als ik! ❤️
.
.
#healthylifestyle #healthyfood #healthy #healthyrecipes #healthysnacks #snacktime #snackideas #carrotcake #carrot #cakerecipe #glutenfree #glutenvrij #glutenfreerecipes #glutenvrijgenieten
Vegan moussaka met cashewnotensaus! Zooo lekker di Vegan moussaka met cashewnotensaus! Zooo lekker dit 😍. Echt comfort food, maar zeker niet ongezond. Recept staat op jennyscloset.nl. Benieuwd of jullie het een keer gaan maken!
.
.
.
#vegan #veganfood #veganrecipes #veganrecepten #recepten #healthylifestyle #healthyfood #healthyrecipes #dinnerideas #dinner #dinnerrecipes #vegetarian #vegetarisch
We gaan door met winterse salades! Dit keer met ee We gaan door met winterse salades! Dit keer met een zoete twist door kaneel en sinaasappel toe te voegen 🍊🍊.
.
Ingrediënten:
* geroosterde groenten (pompoen, spruitjes, paprika, rode ui)
* quinoa
* kikkererwten
* olijven
* sinaasappel
* zonnebloempitten

Op smaak brengen met:
* sap van een sinaasappel
* snufje kaneel
* knoflook
* muhammara 
.
.
#vegan #veganfood #veganrecipes #veganrecepten #vega #vegatarisch #vegatarianrecipes #healthylifestyle #healthyfood #healthy #lunch #lunchtime #lunchideas
YES! Weer een recept online :). De winterse boeren YES! Weer een recept online :). De winterse boerenkoolsalade die ik van de week al beloofde uit te werken. Met pompoen uit de oven, feta en pecannoten.  Laat je mij weten als je hem gaat maken? 🍔
.
Recept staat op: www.jennyscloset.nl (link in bio)
.
.
.
#vegetarian #vegatarisch #vegatarianfood #healthyfood #healthy #healthylifestyle #healthyrecipes #lunch #lunchtime #lunchideas #glutenvrijelunch #glutenvrij #glutenfree
SNACK TIME! Als beloofd: het recept voor mijn favo SNACK TIME! Als beloofd: het recept voor mijn favoriete bananenbrood variant. Met koffie en chocola! Recept staat op jennyscloset.nl (link in bio)
.
.
.
#snacktime #healthyfood #healthylifestyle #healthyrecipes #healthy #healthysnacks #healthysnack #bananenbrood #bananabread #banaan #vegetarischerecepten #snackideas
ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕕𝕖 𝕞𝕒𝕟𝕘𝕠 𝕜𝕠𝕜𝕠𝕤 𝕙𝕒𝕧𝕖𝕣𝕞𝕠𝕦𝕥 ♡ (link in bio)

Zo, eindelijk weer een recept om met jullie te delen! Veel experimenteren in de keuken is toch lastig met een kleine. Maar voor een goed ontbijt maak ik wel tijd. Want een cranky moeder heeft niemand iets aan. 

Wie wordt er nog meer zo blij van een lekker ontbijt? 🙋🏼‍♀️

#oats #oatsforbreakfast #oatmeal #oatmealbowl #oatmealrecipe #healthylifestyle #healthyfood #healthy #healthyrecipes #vegan #veganfood #vegetarian #veganrecipes #vegetarisch
Arba WordPress thema door XstreamThemes.