Aziatisch eten, altijd goed. Deze glutenvrije en plantaardige maaltijd staat tegenwoordig steeds vaker bij ons op het menu. Het is een simpele salade die lekker fris is door de limoenen. Wat geen overbodige luxe was met het warme weer van de afgelopen tijd. De lijst lijkt misschien wat lang, maar dat doet niet af aan de eenvoud van het gerecht. Dit staat binnen een mum van tijd op tafel!
Wat heb je nodig?
4 personen:
- 300 gram (soba)noedels
- 300 gram edamame boontjes (uit de diepvries)
- 2 rode paprika’s
- 1 kleine rode kool
Tempé:
- 300 gram tempé
- 1 el sriracha
- 2 el sojasaus
- 1 el agavesiroop
Dressing:
- 8 el sojasaus
- sap van 2 limoenen
- 2 el agavesiroop
Garnering:
- Handje fijngesneden bosui per persoon
- 4 el sesamzaadjes
Hoe maak je het?
- Snijd de tempé in blokjes en verwarm in een wokpan op hoog vuur in een laagje olie (4 el ongeveer). Wok tot de blokjes goudbruin kleuren en zet dan het vuur laag.
- Voeg de sriracha, sojasaus en agavesiroop toe en bak nog 5 min aan op laag vuur.
- Kook de sobanoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water als ze zacht zijn.
- Als je edamame boontjes uit de diepvries hebt, kook deze 4 minuten in een pannetje met water. Spoel ook deze af met koud water als ze zacht zijn.
- Snijd ondertussen de paprika en rode kool in kleine stukjes.
- Maak de dressing klaar door alle ingrediënten door elkaar te mixen.
- Verdeel de noedels, tempé, groenten en boontjes over 4 borden. Maak af door de bosui en sesamzaadjes erover te verspreiden en giet de dressing erover. Eet smakelijk!